Studie- och yrkesvägledning

Antal: 14

• Humanistiska programmet

Är du en person som gillar språk och vill plugga eller jobba utomlands i framtiden? Är du intresserad av kultur, historia, litteratur, religion, retorik – vad som gör människan mänsklig? Vill du gå ett brett program som ger dig behörighet till många utbildningar på universitet och högskola? Då är humanistiska programmet något för dig!

• Estetiska programmet

Det estetiska programmet på Södra Latins gymnasium består av inriktningarna teater, bild- och form, dans samt spetsutbildning i musik.

• Språk på Södra Latin

Södra Latin har ett stort utbud av kurser som ger dig möjlighet till både bredd och fördjupning.

Kategorier:
  • Spetsutbildning musik (riksrekryterande)

Musikprogrammet på Södra Latins gymnasium är för dig som vill bli musiker och vill ha en gedigen musikutbildning. Södra Latins spetsutbildning i musik är en avancerad musikutbildning. På Södra Latin går cirka 190 musikelever vilket ger oss möjlighet att ha en omfattande ensembleverksamhet. Vi har symfoniorkester, storband, blåsorkester, kammarkör och en mängd andra ensembler med olika instrumentsammansättningar.

• Språkintroduktionsprogrammet

På Södra Latins gymnasium erbjuder vi språkintroduktion med tre olika inriktningar; en grundläggande, en samhällsvetenskaplig och en naturvetenskapliginriktning. Utbildningen är individuellt utformad men alla elever har sin bas i en klass utifrån inriktning.

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur politik och ekonomi hänger ihop? Hur globaliseringen påverkar oss? Hur sambandet mellan vår samtid och historien ser ut? Hur våra värderingar påverkar vårt sätt att agera och samspela med andra? Då passar samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhällsvetenskap dig. Det är en bred utbildning som ger dig behörighet till många högskoleutbildningar.

• Naturvetenskapsprogrammet

På Södra Latin har vi valt att erbjuda inriktningen naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet. Den ger dig behörighet till alla högskoleutbildningar. För högre studier inom naturvetenskap, teknik och medicin krävs att du läst fysik, kemi och biologi samt en hel del matematik på gymnasienivå och det gör du på den Naturvetenskapliga inriktningen. Om du tycker om att lösa problem tillsammans med andra och att fundera över hur vår värld är uppbyggd och fungerar så är det här rätt utbildning för dig!

• Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig som funderar över program- och kursval, utbildning efter gymnasieskolan, arbetsmarknadsfrågor och yrken samt behörighetsfrågor och komplettering.

• Omprov

Måndag 15 och tisdag 16 augusti 2016