Inriktning

Antal: 12

• Humanistiska programmet

Är du en person som gillar språk och vill plugga eller jobba utomlands i framtiden? Är du intresserad av kultur, historia, litteratur, religion, retorik – vad som gör människan mänsklig? Vill du gå ett brett program som ger dig behörighet till många utbildningar på universitet och högskola? Då är humanistiska programmet något för dig!

• Estetiska programmet

Det estetiska programmet på Södra Latins gymnasium består av inriktningarna teater, bild- och form, dans samt spetsutbildning i musik.

• Spetsutbildning musik (riksrekryterande)

Musikprogrammet på Södra Latins gymnasium är för dig som vill bli musiker och vill ha en gedigen musikutbildning. Södra Latins spetsutbildning i musik är en avancerad musikutbildning. På Södra Latin går cirka 190 musikelever vilket ger oss möjlighet att ha en omfattande ensembleverksamhet. Vi har symfoniorkester, storband, blåsorkester, kammarkör och en mängd andra ensembler med olika instrumentsammansättningar.

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på hur politik och ekonomi hänger ihop? Hur globaliseringen påverkar oss? Hur sambandet mellan vår samtid och historien ser ut? Hur våra värderingar påverkar vårt sätt att agera och samspela med andra? Då passar samhällsvetenskapsprogrammets inriktning samhällsvetenskap dig. Det är en bred utbildning som ger dig behörighet till många högskoleutbildningar.

Kategorier:
  • Naturvetenskapsprogrammet

På Södra Latin har vi valt att erbjuda inriktningen naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet. Den ger dig behörighet till alla högskoleutbildningar. För högre studier inom naturvetenskap, teknik och medicin krävs att du läst fysik, kemi och biologi samt en hel del matematik på gymnasienivå och det gör du på den Naturvetenskapliga inriktningen. Om du tycker om att lösa problem tillsammans med andra och att fundera över hur vår värld är uppbyggd och fungerar så är det här rätt utbildning för dig!

Kategorier:
  • Södra Latins rektorer

En hälsning från rektorerna

Södra Latins gymnasium har en rektor samt tre biträdande rektorer som ansvarar för olika program, men som leder skolan tillsammans.

• Matematik

På Södra Latin är pedagogerna organiserade i ämnesarbetslag. Samtliga tiotalet matematiklärare sitter i ett arbetsrum.

• Start

Du får utbyte och samverkan med universitet, högskolor, organisationer och arbetsmarknad. Studie- och utbytesresor både inom och utom Sverige är viktiga inslag i din utbildning.