Studie- och yrkesvägledning

Vi som arbetar som studievägledare på Södra Latin heter Lena Rutqvist, Gunnar Vestberg & Kerstin Möller. Kerstin ansvarar för elever från SI-programmet. Lena ansvarar för elever från ES och MU- programmen och Gunnar anvarar för elever från HU-, NA- och SA-programmen.

Vi hjälper till när du har funderingar kring program- och kursval, utbildning efter gymnasieskolan, arbetsmarknadsfrågor och yrken samt behörighetsfrågor och komplettering. Dina behov och förväntningar är grunden i vägledningsarbetet och vårt syfte är att du ska få stöd att fatta väl underbyggda egna beslut i olika frågor kring utbildning och arbete i ditt fortsatta liv. Vi finns till ditt förfogande under hela gymnasietiden.

Hos oss hittar informationsmaterial om studier och yrken och du är alltid välkommen med frågor eller att beställa tid för enskilt samtal. Även dina föräldrar är välkomna att rådgöra med oss. Vi kommer också ut till klasserna för att informera om sådant som rör studier och arbetsmarknad. Ibland medverkar experter utifrån och dessutom anordnas studiebesök vid högskolor och utbildningsmässor.