Spetsutbildning musik (riksrekryterande)

Musikprogrammet på Södra Latins gymnasium är för dig som vill utveckla ditt musikskapande och få en gedigen musikutbildning.

Här kan du se filmer från musikprogrammet

Höstkonserten 2020: Klassisk inriktning
Södra Latin Musiklinje: Klassisk inriktning (Bildspel)
Jazzfestivalen 2020: Storband
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 1
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 2 (feat. Robert Ikis)
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 3 (feat. Robert Ikis)
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 4 (feat. Karin Hammar)
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 5
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 6 (feat. Robert Ikis)
Jazzfestivalen 2020: Ensemble 7
Södra Latin: Saxofon

Ladda ner poängplan för estetiska programmet, inriktning musik (pdf)

Södra Latins riksrekryterande spetsutbildning i musik är en avancerad musikutbildning.
På Södra Latin går cirka 190 musikelever vilket ger oss möjlighet att ha en omfattande ensembleverksamhet. Vi har symfoniorkester, storband, blåsorkester, kammarkör, stråkorkester, brassensemble, vokalensembler, kammarmusik och jazz/pop/rock-ensembler. På musikprogrammet får DU individuell undervisning på ditt huvudinstrument 50 minuter i veckan och även en gemensam lektion i ditt instrument varje vecka. DU får alltså undervisning i instrument/sång, ensemblespel/körsång, gehörs- och musiklära och även andra musikkurser som bi-instrument, estetisk kommunikation och musikhistoria. Dessutom kan DU välja flera musikkurser, till exempel arrangering & komposition, musikproduktion eller ensembleledning. Tillsammans med andra på utbildningen, eller som solist, får DU delta i många olika spelningar och konserter/aftnar, både på skolan och på andra spelplatser. DU får naturligtvis också grundläggande behörighet till högskola, med möjlighet till högre behörighet genom att läsa ytterligare kurser inom de individuella valen, till exempel matematik, naturkunskap eller språk.

Programfördjupning (500p)

• Matematik 2b (kan bytas ut mot musikval efter överskommelse)
  • Ensemble 2
  • Gehörs- och musiklära
  • Digitalt skapande 1
  • Instrument eller sång 2

Vill du veta mer om Södra Latins spetsutbildning i musik

Lars Nyman - t f Musikkoordinator
Kontaktperson angående externa förfrågningar om konserter, information eller undervisning, riktat till musikstudenterna på Södra Latins gymnasium.
Kontaktperson för externa förfrågningar om musikalisk medverkan vid externa tillfällen utanför ordinarie skoltid.
lars.nyman@edu.stockholm.se