Södra Latins dansinriktning

xxxx

Plats för bild - dans

En dansutbildning med modern inriktning

Du som vill utveckla din dansteknik och är intresserad av eget konstnärligt skapande och dessutom vill berätta något för en publik - hos oss kommer du att trivas.

Du som har rörelsekänsla och vilja att arbeta med framförallt modern dans; programmet betonar den moderna dansen, även kallad nutidsdans samt improvisation. Vi utvecklar din förmåga att uttrycka dig med dansens språk. Hos oss kommer du att lära dig hur processen från idé till färdigproduktion ser ut inom dans. (Genom olika framträdanden och föreställningar får du fördjupa dig i arbetet både på och runtom dansscenen.)

Kurser i dansämnet:

• Dansteknik 1,2,3,4 (balett, modernt, jazzdans)
  • Dansgestaltning 1
  • Koreografi
  • Dansträning
  • Dansteori
  • Estetisk kommunikation, testa på teater och göra ett stort projekt med teater och musikelever.
  • Gymnasiearbete

Du kan också läsa kursen Dansgestaltning 2 i årskurs 2, samt Repertoar i åk 3 som individuella val för att få ytterligare dansträning. Du som söker får gärna vara intresserad av att skapa tillsammans i grupp samt andra uttrycksformer såsom scenografi, ljusteknik och kostym. Vi tar även stor del av de strömningar som finns i dagens professionella dansvärld, t ex genom att se och analysera  många dans- och teaterföreställningar.

Du får grundläggande behörighet för studier vid högskolan (Ma2b ligger som en programfördjupning och ger särskild behörighet. Den går dock att lyfta bort) och du kan genom tillval dessutom få högre behörighet. Sök till Dans på Södra Latin!

Antagningsprov

Du deltar i en provlektion som innehåller ett dansteknik- och improvisationspass. Dessutom dansar du ett solo på en minut i en stil som du själv väljer, du behöver inte ha koreograferat den själv. Du har också ett samtal med en danslärare på skolan. Du kommer att få en kallelse till antagningsprovet hemskickad och med den följer även en bilaga med som vi vill att du fyller i och tar med dig till provet. Antagningsproven sker under vecka 12.

Hur beräknas antagningspoängen?

Text om