Rum för musiken

Södra Latins spetsutbildning i musik presenterar

Rum för musiken - estetisk kommunikation på gymnasiet

Välkommen till ett musikaliskt möte mellan musikutövande barn och ungdomar i Stockholms län. Södra Latins musiktvåor bjuder in högstadieungdomar och kulturskolor till Södra Latins aula för att skapa ett musikaliskt möte mellan musikutövare och publik. Konserten hålls vid tre olika tidpunkter så skolor kan boka in den tid som passar bäst.

Södra Latins Aula, Skaraborgsgatan 14
Tisdagen den 24 oktober kl 15.15
Onsdagen den 25 oktober kl 15.15 och 18.00

Förutom Södra Latins konsert erbjuds besökarna att medverka både som publik och/eller med ett eget stycke innan konsertens början. Med detta möte hoppas vi så ett frö av fortsatt samarbete och etablera en starkare framtid för Sveriges professionella musikliv. På plats finns en stor del av Södra Latins musikpedagoger för att informera om möjligheten till yrkesförberedande musikstudier på spetsutbildningsnivå. Det blir en viktig dag med information, samtal men främst massor av musik! Vänligen kontakta oss för att boka in er grupp vid ett av de erbjudna tillfällena. Enskilda besökare behöver inte föranmäla sig. Alla är välkomna.

Vänliga hälsningar,
Södra Latins spetsutbildning i musik

Johanna Grüssner, musiklärare, konsertkoordinator

Anu Kyngäs, skolsekreterare musikprogrammet
anu.kyngas@stockholm.se
Tel: 08-508 40802

Södra Latins gymnasium erbjuder spetsutbildning i musik för elever som vill bli musiker och få en gedigen musikutbildning inom klassisk musik och afroamerikansk tradition (jazz/pop). Södra Latins musikprogram är en spetsutbildning med riksintag. Alla musikelever får individuell undervisning på sitt huvudinstrument 50 minuter i veckan samt gemensam lektion i sitt instrument per vecka, undervisning i instrument/sång, ensemblespel, gehörs- och musiklära och andra obligatoriska musikkurser. Dessutom kan du välja flera musikkurser, till exempel arrangering & komposition, musikproduktion, ensembleledning, symfoniorkester och kör. Tillsammans med andra på utbildningen, eller som solist, får du delta i flera olika spelningar och konserter. Du får naturligtvis också grundläggande behörighet till högskola, med möjlighet till högre behörighet genom att läsa ytterligare kurser inom de individuella valen, till exempel matematik, naturkunskap eller språk.