Utställning Kostymdrama

Med utställningen Kostymdrama som grund har tre gymnasieskolor (Södra Latin, S:t Eriks gymnasium, och Tillskärarakademin) bjudits in att i ett konstprojekt få mer kunskaper kring hur en scenkostym blir till.

Bildelever från Södra Latins gymnasium har fått möjlighet att utnyttja fantasi, kreativitet och konkretisera litteratur. Resultatet visades på en utställning på Studion, Kulturhuset. Där visade eleverna ett annorlunda sätt att närma sig : Romeo och Julia, Mina Drömmars stad, Kung Lear, Livläkarens besök, Pygmalion, Tre systrar, Markurells i Wadköping och Fadren. Skolan har fått möjlighet att träffa kostymör Maria Felldin. Därefter kostymdesigner Zofi Lagerman, som designat kostym till föreställningen Älskarinnor, studiebesök på Scenkonstmuseet, SVT kostymförråd och utställningen Kostymdrama samt varit på genrep av Älskarinnor.

Mellan studiebesöken har eleverna arbetat utifrån valda pjäser som de studerat och på egen hand skapat ett idékoncept till kostym för vald pjäs. Eleverna på Södra Latin har till stor del arbetat med återvinningsmaterial i sina kostymer. Avslutningsvis, så har de gjort varsin film om sina arbeten. Bilderna är från Södra Latins vernissage.