Projekt Kostymdrama

Södra Latins estetiska program, Bild & Form åk 2, bjuder in till vernissage torsdag 28 november 16:00 på Studion vid Sergels torg.

Med utställningen Kostymdrama som grund har tre gymnasieskolor (S:t Eriks gymnasium, Södra Latin och Tillskärarakademin) bjudits in att i ett konstprojekt få mer kunskaper kring hur en scenkostym blir till.

Skolorna har fått möjlighet att träffa kostymdesigner Zofi Lagerman, som designat kostym till föreställningen Älskarinnor, studiebesök på Scenkonstmuseet och utställningen Kostymdrama samt varit på genrep av Älskarinnor. Mellan studiebesöken har eleverna på respektive skola arbetat utifrån valda pjäser som de studerat och på egen hand skapat ett idékoncept till kostym för vald pjäs. Eleverna vid Södra Latin har arbetat med återvunnet material till sina kostymer. Nu är det dags för presentation av resultatet och våra besökare är välkomna att ta del av elevernas arbete!