Latinelever tillbaka från Rom

Sista veckan i april har vi, humanisttreorna som läser programfördjupningen Latin 2, rest till Rom och lärt oss mer om hur det var just där under antiken. Under resan har vi levt oss in i hur det verkligen var där och då, genom besök på bland annat Forum Romanum, en gammal romersk villa (“domus”), ruinstaden Ostia Antica och ett underjordiskt tempel som tillhörde Mithraskulten. Vi fick guidade turer av elever på varje plats vi besökte.

Varje minut är man omringad av historia i Rom. Vi bodde på ett katolskt kloster med anor från 1500-talet, runt hörnet från Teatro Argentina, där Caesar troligtvis mördades, med utsikt över Kapitolium och stora delar av staden. Det känns lite konstigt att vara tillbaka i Stockholm igen, där allt plötsligt känns helt modernt.