Nyskrivna verk för Södra Latins symfoniorkester

Södra Latins symfoniorkester under ledning av Jan Risberg kommer att framföra nyskrivna verk av tonsättarna Ylva Q Arkvik och Katarina Leyman. Tanken bakom det här projektet är att eleverna ska få spela ett par pinfärska verk specialskrivna för orkestern och att samtidigt få stifta bekantskap med processen bakom komponerandet och att även lära känna tonsättarna till verken. Målet är att de ska få komma i kontakt med nya tekniker och förstå mer av formtänkande och processen kring komponerandet av orkesterverk och att de ska bli inspirerade till att själva komponera. Idén är också att bygga upp en repertoar med nyskrivna korta, effektiva verk för ungdomsorkester.

Under konserten kommer dessutom fler nyskrivna verk framföras, bl.a. två körstycken komponerade av elever på Södra Latin.

Fredag 3 maj 18:00 Kör- och symfoniorkesterkonsert Aulan