Mer om humanistfestivalen

Humanistfestivalen äger rum varje år och ordnas av eleverna i Södra Latins Språksällskap.  I år var det tre dagar som vi kunde njuta av föreläsningar, workshops och andra aktiviteter. Utöver Hu-eleverna på skolan kom också humanister från Kungsholmen, Norra real och Rudbeckskolan och deltog i föreläsningar och workshops.
     Festivalen inleddes på onsdagsmorgon med frukost och Värsta språket. På torsdagen var några av programpunkterna Johar Bendjelloul som pratade om språk och journalistik, poetry slam- poeten Yolanda Bohm som läste dikter och fick oss att skriva egna manifest och Tore Janson som berättade om de första språken. Andra ämnen som vi kunde ta del av var döda språk, Försvarsmaktens tolkskola och att jobba som översättare.
     På fredagen kunde vi bland annat lyssna till Karin Milles som pratade om feministiskt språk, Claudia Lindén som berättade om 1880-talets litteraturscen i Stockholm och Lars Nordgren som berättade om grekiska. Vi fick även möjlighet att lära oss mer om grekiska, jiddisch, hur språkinlärning fungerar och gå på workshop i teckenspråk.
     Stort tack till Södra Latins Språksällskap som planerat Humanistfestivalen – vi ser redan fram emot nästa års festival!

Foto: Clara Popenoe Thor och Linnéa Sörensen