Musikprogrammet

Musikprogrammet på Södra Latins gymnasium är för dig som vill bli musiker och vill ha en gedigen musikutbildning. Södra Latins musikinriktning är en avancerad musikutbildning.

På Södra Latin går cirka 180 musikelever vilket ger oss möjlighet att ha en omfattande ensembleverksamhet. Vi har symfoniorkester, storband, blåsorkester, kammarkör och en mängd andra ensembler med olika instrumentsammansättningar.

Ladda ner poängplan för estetiska programmet, inriktning musik (pdf)

På Södra Latin får du individuell undervisning på ditt huvudinstrument 50 minuter i veckan och en gemensam lektion i ditt instrument per vecka. Du får undervisning i instrument/sång, ensemblespel, gehörs- och musiklära och andra obligatoriska musikkurser. Dessutom kan du välja flera musikkurser, till exempel arrangering & komposition, musikproduktion, ensembleledning och kör. Tillsammans med andra på utbildningen, eller som solist, får du delta i flera olika spelningar och konserter. Du får naturligtvis också grundläggande behörighet till högskola, med möjlighet till högre behörighet genom att läsa ytterligare kurser inom de individuella valen, till exempel matematik, naturkunskap eller språk.

Vill du veta mer om Södra Latins gymnasiums musikprogram

Lars Nyman - t f Musikkoordinator
Kontaktperson angående externa förfrågningar om konserter, information eller undervisning, riktat till musikstudenterna på Södra Latins gymnasiums.
Kontaktperson för externa förfrågningar om musikalisk medverkan vid externa tillfällen utanför ordinarie skoltid.
lars.nyman@stockholm.se