Antagning och färdighetsprov

Söker du till en av utbildningarna med färdighetsprov? Då vill du veta hur du bäst förbereder dig och hur färdighetsproven går till.

Färdighetsprov teater

• Du ska i förväg förbereda en monologtext som du ska framföra.
  • Du deltar i en provlektion.
  • Du samtalar med en teaterlärare.

Monologtexter 2021 (PDF, 106kB )

Kallelse till färdighetsprov skickas till den e-postadress du angett vid gymnasieansökan. Antagningsproven sker under vecka 10.

Färdighetsprov dans

• Du deltar i en provlektion som innehåller ett dansteknik- och improvisationspass.
  • Dessutom dansar du ett solo på en minut som du själv satt ihop.
  • Du har också ett samtal med en danslärare på skolan.

Kallelse till färdighetsprov skickas till den e-postadress du angett vid gymnasieansökan. Färdighetsproven sker under vecka 10.

Färdighetsprov bild och form

Södra Latins gymnasium samarbetar med Anna Whitlocks gymnasium, Viktor Rydbergs gymnasium och Kulturama gymnasium vid färdighetsprov i bild och formgivning.

Färdighetsprover för gemensamt bildtest 2021

Där finns information om uppgifter och inlämningstider.

Provpoäng för Bild, Dans och Teater: (poängskala 0 - 320) + elevens betygsvärde (max 340 [med modernt språk]) = jämförelsetalet. Total maxpoäng är 660.

Färdighetsprov musik

• Du får spela/sjunga två valfria stycken som du förberett på ditt huvudinstrument.
  • Du skall på ditt instrument härma en eller flera melodislingor och rytmer som spelas för dig (gehörsspel).
  • Du skall också spela ett kort musikstycke direkt från notbladet (á-vista). Du får titta på notbilden en stund först. Inget á-vista prov på inriktning sång.

Vissa variationer kan förekomma beroende på instrument. På ditt instrument/sång-prov kan du få max 680 poäng och gränsen för godkänt prov är 408 poäng.

Provpoäng för Musik: (poängskala 0 - 680) + elevens betygsvärde (max 340 [med modernt språk]) = jämförelsetalet för Musikprogrammet. Total maxpoäng är 1020.

Är utbildningarna riksrekryterande?

Det är bara ES-Spetsutbildning i Musik som är riksrekryterande. Antagningspoäng 2020 lägsta antagningspoäng (inom parentes medianen)

• Estetiska programmet – Bild och Form 605,5 (622,5)
  • Estetiska programmet – Dans 587 (618)