Studie- och yrkesvägledning

Vi som arbetar som studievägledare på Södra Latin heter Lina JohanssonLena Rutqvist och Annakarin Isaksson (börjar den 7 augusti 2017). Lina ansvarar för elever från SI-programmet. Lena ansvarar för elever från ES-, MU- och IA-programmen och Annakarin (börjar den 7 augusti 2017) anvarar för elever från HU-, NA- och SA-programmen.

Vi hjälper till när du har funderingar kring program- och kursval, utbildning efter gymnasieskolan, arbetsmarknadsfrågor och yrken samt behörighetsfrågor och komplettering. Dina behov och förväntningar är grunden i vägledningsarbetet och vårt syfte är att du ska få stöd att fatta väl underbyggda egna beslut i olika frågor kring utbildning och arbete i ditt fortsatta liv. Vi finns till ditt förfogande under hela gymnasietiden.

Hos oss hittar informationsmaterial om studier och yrken och du är alltid välkommen med frågor eller att beställa tid för enskilt samtal. Även dina föräldrar är välkomna att rådgöra med oss. Vi kommer också ut till klasserna för att informera om sådant som rör studier och arbetsmarknad. Ibland medverkar experter utifrån och dessutom anordnas studiebesök vid högskolor och utbildningsmässor.

Länkar för dig som vill studera vidare

• Att tänka på om du vill plugga vidare

Om behörigheter, meritvärde, meritpoäng, urval och ansökan.

• Studera.nu

Studera.nu är Universitets- och högskolerådets webbplats för studieinformation. Här hittar du information om hur högskolestudier fungerar och du får hjälp att välja, bland annat med funktionen Sök och jämför utbildning. Här finns också information om högskoleprovet och om hur man gör för att studera utomlands.

• Studentum

Söktjänst för eftergymnasiala studier.

• Allastudier

Metro onlines sökguide till studier.

• Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik

I Universitets- och högskolerådets sökfunktion för antagningsstatistik kan du söka fram antal sökande, antal antagna och antagningspoäng för en termin i taget tillbaka till sommarterminen 2008

• Antagningsnämnden

Antagning.se är webbplatsen där du anmäler dig till utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor. Anmälningstjänsten låg tidigare på studera.nu men är nu lyft till en helt separat webbplats.

• Folkhögskola.nu

Folkhögskola.nu är Sveriges alla folkhögskolors gemensamma webbplats, som produceras av Folkhögskolornas informationstjänst, FIN.