Språkintroduktionsprogrammet

På Södra Latins gymnasium erbjuder vi språkintroduktion med tre olika inriktningar; en grundläggande, en samhällsvetenskaplig och en naturvetenskapliginriktning. Utbildningen är individuellt utformad men alla elever har sin bas i en klass utifrån inriktning.

Syfte

Huvudsyftet med utbildningen på språkintroduktionsprogrammet är att ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket med mål att inom ett till tre år gå vidare i gymnasieskolan eller till annan utbildning.

Innehåll

Som elev på språkintroduktionsprogrammet läser du svenska som andraspråk och, utifrån din individuella plan, upp till elva andra ämnen. Oavsett ämne så är ett övergripande mål med undervisningen att du som elev ska utveckla dina kunskaper i det svenska språket.

Ämnen och upplägg

Förutom svenska som andraspråk erbjuds du som elev att läsa följande ämnen fördelade enligt den preliminära timplanen nedan. Du får också undervisning i data.

Vi planerar för nivågruppering i matematik och engelska. Det kommer att finnas möjlighet att läsa in och få betyg i 12 ämnen under 1-3 år beroende på dina förkunskaper och förutsättningar. Undervisningen sker i grupper om ca 20 elever.

Om du är intresserad av att söka till oss, kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Kategorier: