Om skolan

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en trygg och trivsam miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola.

Skolan har estetiska utbildningar på hög nivå inom musik, dans, teater, bild och formgivning samt naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk.

Välutbildade och engagerade lärare arbetar tillsammans med övrig personal för att du ska känna arbetsglädje, trygghet, trivsel och för att din tid på vår skola ska bli meningsfull. Vi har utbyte och samverkan med universitet, högskolor, organisationer och arbetsmarknad för att bredda perspektiven och ge fördjupning. Våra elever får goda kunskaper som öppnar vägar till fortsatta studier.

Studie- och utbytesresor både inom och utom Sverige är viktiga inslag och Södra Latin har ett internationellt kontaktnät med vänskolor i många länder. Många av våra elever reser utomlands minst en gång under sin gymnasietid.

Vi har naturligtvis ett elevhälsoteam bestående av kurator, skolsköterskor, studievägledare och speciallärare samt ett väl utrustat bibliotek.

Södra Latin har ett mycket gott rykte och vi strävar efter att leva upp till det med god kvalitet i all vår verksamhet.

Kategorier: